Ujawniamy szokującą prawdę! Rak nie jest chorobą, lecz bardzo dochodowym biznesem!

Każdy z nas obawia się raka, głównie ze względu na fakt, iż w naszym otoczeniu są ludzie, którzy cierpią z powodu nowotworu. Wszystkim wydaje się, że jest to choroba, którą nie możemy wyleczyć. Rak uznawany jest za chorobę śmiertelną. Niestety, ale rak nie jest chorobą, to bardzo dochodowy biznes, a ludzkość generuje gigantyczne zyski dla tego biznesu!

Rak jest pewnego rodzaju alarmem naszego organizmu. Nasz organizm informuje nas, poprzez komórki, o niedoborze wartościowych składników do prawidłowej pracy. Długotrwałe niedobory prowadzą do zmian w procesach biochemicznych komórek, które przekształcają się w oddychanie beztlenowe, a zaczynają odżywiać się glukozą.

rak

Analizując przyczynę powstawania nowotworu, musimy wiedzieć, że komórki nowotworowe odżywiają się glikolizą beztlenową. W procesie żywieniowym komórek nowotworowych produktem ubocznym są spore pokłady pirogronianu i kwasu mlekowego. W konsekwencji dochodzi do obniżenia pH (około 6,9), gdzie zdrowe komórki nie są w stanie prawidłowo funkcjonować. Jeżeli zadbamy, do podwyższenia pH krwi do 7,5 jesteśmy w stanie podnieść pH w komórkach, które skutecznie odkwasza nasz organizm.

Zamiast przyczyny walczą z objawami!

Statystyki są druzgocące, umieralność na nowotwory systematycznie rośnie, tak samo jak wysokość wydatków na „leczenie” raka. Niestety, ale na badanie przyczyn powstawania nowotworów, rocznie przeznacza się zaledwie 5% środków przeznaczonych na walkę z nowotworami.

wlewy dożylne

Bardzo popularną metodą zwalczania komórek nowotworowych, jest suplementacja askorbinianu sodu (witamina C), w bardzo dużych dawkach. Suplementacja znana jest jako „wlewy dożylne”. Wśród powszechnie znanej suplementacji witaminy C, nie można zapomnieć o witaminie B17 (amigdalina), która również skutecznie zwalcza komórki nowotworowe.

W przeszłości wielu marynarzy umierało z powodu szkorbutu! Z czasem wyszło na jaw, że szkorbut nie jest prawdziwą chorobą, a niedoborem witaminy C!

Badania naukowe, a nowotwór

Otto Heinrich Warburg

Dr Otto Heinrich Warburg w 1931 roku otrzymał nagrodę Nobla za odkrycie, że komórki nowotworowe, aby przetrwać, nie mogą otrzymywać tlenu. W ostatnim czasie trzy niezależne ośrodki badawcze przeprowadzili podobne badania i potwierdziły odkrycie Warburga. Mimo wszystko w dalszym ciągu nic nie zmieniło się w diagnostyce oraz zwalczaniu nowotworu.

W latach 70-tych dr Pauling, wykonał serię eksperymentów, wlewu dożylnie większej ilości witaminy C. Wyniki były obiecujące, gdyż osoby leczone za pomocą jego metody wydłużyły swój żywot czterokrotnie. Niestety, ale wielkie koncerny farmaceutyczne, nigdy nie pozwoliły mu na wdrożenie swoich eksperymentów, u pacjentów we wczesnym etapie rozwoju raka.

fb

Kliknij "Polub tę stronę", a będziesz na bieżąco z najnowszymi artykułami.

Kliknij "Polub tę stronę", a będziesz na bieżąco z najnowszymi artykułami.

fb

Glukoza oraz ogólnie cukry to podstawowe „paliwo” dla nowotworów. Wiele znanych osobowości jak np. Thurstena Thunberga, Johanna Budwig czy Max Gersonie byli tego samego zdania, a mimo wszystko ich osiągnięcia nie zostały wdrożone, mimo skuteczności zwalczania komórek nowotworowych.

Rak to bardzo dochodowy biznes

biznes

Branża nowotworowa jest ogromnym biznesem, którego największe firmy farmaceutyczne, czerpią gigantyczne, wręcz niewyobrażalne zyski. Mając na uwadze fakt, że lekarstwo na raka zostało wynalezione lata temu, to wniosek niewdrożenia go w leczenie, może być tylko jeden! Nowotwór wypełnia kieszenie kolonizatorów.

Zastanawiające jest to, że amigdalina wytwarzana jest tylko w Meksyku, skąd eksportowana jest na cały świat! Wszystko za sprawą prawa medycznego, które zakazuje produkcję amigdaliny. Warto wiedzieć, ze dr Harold W. Manner, autor książki „Śmierć raka”, twierdzi, że amigdalina leczy raka w ponad 90% przypadków!

Występowanie amigdaliny

amigdalina

Powszechnie znana jako witamina B17 występuje w ponad 1200 roślinach. Poniżej przedstawiamy tylko przykładowe zestawienie występowania amygdaliny.

  • Pestki oraz nasiona owoców (wiśnie, morele, jabłka, gruszki)
  • Orzechy (migdały, makadamia, nerkowiec)
  • Fasola (bób, ciecierzyca, soczewica, fasola półksiężycowa, fasola ozdobna, mung)
  • Jagody (wszystkie dzikie jagody, jeżyny, aronia, żurawina błotna, dziki bez, maliny, truskawki)
  • Ziarna (kasza owsiana, jęczmienna, ryż brązowy, gryka, len, żyta, wyki)
  • Nasiona (len, sezam, chia)
  • Trawa (akacja, alfalfa, trawy wodne, sorgo alpejskie, pszenica)
  • Inne (pędy bambusa, fuschia roślin, cis drzew, dzika hortensja)

Produkty z najbardziej absorbowalną witaminą B17

  • Pestki moreli
  • Jagody
  • Owoce czarnego bzu
  • Nasiona z owoców (wiśnie, jabłka, gruszki, śliwki, brzoskwinie)
  • Fasola fava
  • Migdały
  • Maliny
  • Sorgo
  • Orzechy makadamia
  • Truskawki
  • Jeżyny
  • Pszenica
  • Gryka
  • Fasola limeńska
  • Jęczmień
  • Kiełki fasoli
  • Proso

Co o tym sądzą inni?

Na wstępie proponujemy zapoznać się z tym, co ma do powiedzenia Dr Leonardo Coldwell.

Zachęcamy również do obejrzenia pierwszego z siedmiu odcinków tego materiału.

Pamiętaj, aby podzielić się tą informacją z rodziną i przyjaciółmi. Niech cały świat otoczy prawda! Pamiętaj, nie da się oszukiwać ludzi świadomych!

Źródło: ncbi.nlm.nih.gov/12808470
ncbi.nlm.nih.gov/10543583
ncbi.nlm.nih.gov/24793092
meganiusy.com

Zostaw komentarz